728 x 90

جزئیات جشنواره جوان ایرانی

جزئیات جشنواره جوان ایرانی
جزئیات جشنواره جوان ایرانی

وحید نمازی ،دبیر اجرایی جشنواره سراسری کارتون و کاریکاتور «جوان ایرانی»، درنشست رسانه ای این جشنواره عنوان کرد: جشنواره سراسری کارتون و کاریکاتورجوان ایرانی توانسته است در بحث جریان‌سازی و اعتمادسازی حداکثری موثر واقع شود.

به گزارش ایران کارتون به نقل ازخبرگزاری مهر، درنشست خبری دهمین جشنواره سراسری کارتون و کاریکاتور «جوان ایرانی» که ۱۸ آبان در بجنورد برگزار می‌شود، سیدمسعود شجاعی طباطبایی مدیرکل هنرهای تجسمی حوزه هنری، عباس ناصری دبیر هنری، وحید نمازی دبیر اجرایی جشنواره و محمدرضا زنگنه مجری نشست حضور داشتند.
شجاعی طباطبایی درباره برنامه‌های حوزه هنری حول کارتون و کاریکاتور گفت: یکی از اتفاقات موثر در هنرهای تجسمی، بحث کارتون و کاریکاتور است چراکه زبانی قابل فهم برای عموم دارد و به واسطه چاشنی طنز کارایی بالایی دارد و همچنین جهانی است. عباس ناصری و وحید نمازی انصافا در طول ۱۰ دوره‌ای که شاهد عملکردشان بودم کارهای خوبی را به منصه ظهور رساندند و می‌توان گفت خراسان شمالی و بجنورد به یکی از قطب‌های کارتون و کاریکاتور کشور تبدیل شده است و این توانمندی وجود دارد که در این حوزه تمرکززدایی از تهران صورت بگیرد.
وی توضیح داد: سیاست‌های حوزه هنری منطبق بر مباحثی است که برگرفته از فرمایشات مقام معظم رهبری و تاکیدات ایشان در باب مباحث روز و سیاسی و اجتماعی است. بیانیه گام دوم نیز تاکید ایشان را متوجه جوان مستعد و باورمند کرده است و بارها در فرمایشات‌شان جوانان را امید آینده کشور خطاب قرار داده‌اند. حوزه هنری نیز یکی از اولویت‌های اصلی‌اش جوانان است و جشنواره سراسری کارتون و کاریکاتور بجنورد نیز یکی از این اولویت‌هاست.
مدیرکل هنرهای تجسمی حوزه هنری گفت: حوزه هنری همچنین همیشه تلاش داشته در حوزه مقاومت کارهایی را انجام دهد و یکی از این رویدادها که بین‌المللی نیز است، رویداد هنری ترامپیسم است که بسیار جریان‌سازی می‌کند.
عباس ناصری دبیرهنری جشنواره کارتون و کاریکاتور جوان ایرانی گفت: در کشور جشنواره‌هایی با رویکرد جوانان بسیار برگزار شده است اما هیچکدام از آنها با موضوع جوانان برگزار نشده بود که به طور ویژه به جوانان بپردازد.
وی افزود: امروز اگر بجنورد کاریکاتوری برای دیده شدن دارد، به واسطه اساتید کاریکاتوریستی است که سال‌ها در این حوزه به ما درس داده‌اند وبه همین دلیل امسال نیزدربخش کاریکاتورچهره، آثاری را با موضوع استاد بهمن عبدی داریم.
ناصری درباره آمار آثار رسیده به جشنواره گفت: ۴۰۳ کارتون و ۱۶۰ کاریکاتور چهره بهمن عبدی از ۱۶۰ هنرمند از ۲۴ استان به دبیرخانه ارسال شد که ۱۹ هنرمند از ۱۳ استان برگزیده شده‌اند که در اختتامیه معرفی و تقدیر می‌شوند. آثار توسط هیات داوران متشکل از ۵ نفر و ۳ کمک داور بررسی شدند.
وی درباره انتخاب کمک داوران توضیح داد: ما در بجنورد جشنواره جنبی چلگی کاریکاتور و کارتون داریم و برگزیدگانی که بالاترین امتیاز را در این جشنواره به دست می‌آوردند به عنوان کمک داور ما در جشنواره سراسری جوان ایرانی فعالیت می‌کنند. بنابراین در دوره جشنواره جنبی چلگی کارتون کاریکاتور سه جوان مستعد برگزیده شدند و جشنواره جوان ایرانی به ما کمک کردند البته حق رای نداشتند.
وحید نمازی دبیر اجرایی جشنواره نیز با ارائه گزارش آماری از اهداف ۱۰ ساله جشنواره جوان ایرانی، گفت: طی ۱۰ سالی که جشنواره سراسری کارتون و کاریکاتور برگزار شده است، برای اینکه به این جایگاه برسیم نیازمند سیاستگذاری دقیق بودیم. بنابراین سال اول با این نگاه که ۱۰ سال آینده به کجا می‌رسیم فکر کردیم و با درک اهمیت زبان رسانه مردمی کاریکاتور و کارتون، اهداف‌مان را به منصه ظهور رساندیم.
وی افزود: ما صرفا نگاه جشنواره‌ای نداشتیم بلکه به عنوان یک فرایند به آن نگاه کردیم. اولین مأموریت این رویداد فرآیندمحور، تولید محور و مساله محور بودن این جشنواره است.
نمازی به ماموریت دوم جشنواره که توزیع حداکثری آثار است، اشاره کرد و گفت: شناسایی و تربیت هنرمندان جوان، تعامل حرفه ای با هنرمندان، جریان‌ساز بودن، داشتن ابداعات و حرفهای تازه و گریز از روزمرگی از جمله ماموریت های دیگر ما در این جشنواره بود. همچنین طی این ۱۰ سال، جریان‌سازی شکل گرفت و توانستیم اعتمادسازی حداکثری را ایجاد کنیم.

وی در پایان تاکید کرد: پس از ابلاغ بیانیه گام دوم، احساس کردیم روح حاکم بر این بیانیه اعتماد به جوانان است و حس کردیم موضوع جوان ایرانی موضوعی است که باید بیش از پیش بدان توجه شود.

فراخوان

نمایش بیشتر

هنرمندان

نمایش بیشتر

گالری

نمایش بیشتر

ویدیو

نمایش بیشتر