728 x 90

پیام تسلیت رئیس حوزه هنری برای در گذشت کامبیز درم بخش

پیام تسلیت رئیس حوزه هنری برای در گذشت کامبیز درم بخش
پیام تسلیت رئیس حوزه هنری برای در گذشت کامبیز درم بخش

‌محمدمهدی دادمان رئیس حوزه هنری، با صدور پیامی درگذشت کامبیز درمبخش ، کاریکاتوریست،طراح ، گرافیست و کارتونیست کشور، را تسلیت گفت.

به گزارش سایت ایران کارتون به نقل ازروابط عمومی حوزه هنری، کامبیز درم‌بخش، هنرمند کاریکاتوریست روز گذشته ، پانزدهم آبان‌ماه، بر اثر ابتلا به ویروس کرونا دار فانی را وداع گفت. رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی این ضایعه غم‌انگیز را طی پیامی به جامعه هنری کشور تسلیت گفت.

 متن این پیام به شرح زیر است:

 «إِنَّا لِلَّٰهِ وَ إِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ

 استاد کامبیز درم‌بخش، نمونه‌ای از هنرمندان دلیر، لطیف، تیزبین، نکته‌سنج و معلم بود که با قلمش دریچه‌ای تازه‌ای برای فهم پیش روی ما و مردم جهان قرار می‌داد.

درگذشت او برای هنر ملی ایران به خصوص هنرهای تجسمی، ضایعۀ دردناکی است.

تسلیت و تعزیت خود را تقدیم ساحت سربلند هنر ایران می‌کنم.

 

محمدمهدی دادمان، رئیس حوزۀ هنری انقلاب اسلامی»

 

کامبیز درم‌بخش متولد ۸ خرداد ۱۳۲۱ در شیراز، طراح، کاریکاتوریست و گرافیست بود. او برنده چندین جایزه بزرگ معتبر جهانی است و تاکنون چند نمایشگاه مستقل از آثارش در کشورهای مختلف جهان برگزار کرده است.

وی از جمله نوادر هنرمندی محسوب می‌شد که در نیم سده، فعالیت‌هایش به طور مستمر ادامه داشت و دستاوردهای ارزشمندی را به دست آورد. آنچه در حوزه کاری درم‌بخش به عنوان یک هنرمند کاریکاتوریست حائز اهمیت است، جنبه شناخت جهانی از آثار اوست و امروزه در هر جای دنیا که صحبت از کاریکاتور باشد، بدون شک نام او با احترام آورده می‌شود. او برنده جایزه‌های مختلفی در بزرگ‌ترین و معتبرترین مسابقات بین‌المللی کاریکاتور ژاپن، آلمان، ایتالیا، سوئیس، بلژیک، ترکیه، برزیل و یوگسلاوی است.

«بدون شرح»، «مینیاتورهای سیاه»، «دفتر خاطرات فرشته‌ها»، «کتاب کامبیز»، «المپیک خنده» و «سمفونی خطوط»، از کتاب‌های درم‌بخش است.

درم‌بخش در سال ۱۳۹۳ نشان شوالیه را از دولت فرانسه دریافت کرد و در سال ۱۳۹۷ در مراسم پایانی ششمین «جشنواره بین‌المللی هنر برای صلح» یکی از چهار هنرمندی بود که نشان عالی «هنر برای صلح» را به خود اختصاص داد. مستند «سینمای کاغذی» درباره آثار و زندگی کامبیز درم‌بخش، شرح مصوری از زندگی اوست.

آثار درم‌بخش در موزه‌های هنرهای معاصر تهران، فرهنگستان هنر خانه صبا، کتابخانه ملی، مان هنر نو، موزه سندیکای گرافیست‌های ایران، موزه آوینیون پاریس، موزه کاریکاتور بازل سوئیس، موزه کاریکاتور گابروو در بلغارستان، موزه هیروشیما در ژاپن، موزه ضدجنگ یوگسلاوی، موزه کاریکاتور استامبول ترکیه، موزه کاریکاتور ورشو در لهستان و مجموعه شهرداری شهر فرانکفورت آلمان نگهداری می‌شود.

در کنار این فعالیت‌ها، درم‌بخش در حوزه تبلیغات تصویرگری کتاب کودک، پوستر، فیلم کوتاه، کارت پستال، تقویم هم فعال بود و از اواسط دهه ۸۰ وارد انیمیشن‌سازی هم شد. آثار وی با خطوطی ساده و سیاه روی زمینه سفید کاغذ شکل می‌گرفت و کاراکترهایی را به وجود می‌آورد که در هر تابلو روایت‌گر داستانی متفاوت و تأثیرگذار هستند.

جدیدترین اخبار

فراخوان

نمایش بیشتر

هنرمندان

نمایش بیشتر

گالری

نمایش بیشتر

ویدیو

نمایش بیشتر