728 x 90

گفتگوی اختصاصی با محسن سپاهی

گفتگوی اختصاصی  با محسن سپاهی
گفتگوی اختصاصی با محسن سپاهی

محسن سپاهی، تصویرگر، گرافیست و انیماتور، متولد 1370 تهران و فارغ‌التحصیل رشته گرافیک  است. وی از پنج سالگی نقاشی را آغاز کرده و تاکنون فعالیت هایی در حوزه های تصویرگری، گرافیک و انیمیشن داشته است.

محسن سپاهی با استیکر «عصمت الدوله» برنده جایزه ویژه هیأت داوران دومین جایزه سال استیکر شده است. به همین بهانه با وی گفتگویی اختصاصی انجام داده ایم که می خوانید:

 

در ابتدا از استیکر عصمت الدوله اثر شما که در دومین جایزه سال استیکر برنده شد بگوئید

استیکری که طراحی کردم، برداشتی آزاد از خصوصیات شاهزاده خانم «عصمت الدوله» است و درباره اجرای کار سعی کردم برای طراحی هر استیکر زمان کافی در نظر بگیرم تا از نظر رنگ بندی، فرم و تنوع یک نواخت نباشند و پَک استیکر طراحی شده جذابیت لازم را برای مخاطب داشته باشد.

.

چه طور شد که به عصمت الدوله رسیدید؟

خود کاراکتر بود که بین خط خطی‌هایم خودش را به ذهن من القا کرد. وقتی بعد از یک هفته تلاش همچنان اتود می‌زدم، صورت کاراکترم را پیدا کردم و فهمیدم این همان شاهزاده قاجار یعنی عصمت الدوله ‌است. سوژه‌ای که دوست دارم روی اش کار کنم.

 

چه پتانسیلی در شخصیت و شاید هم تیپ عصمت الدوله برای استیکر شدن دیدید ؟

باید شخصیتی طراحی می‌کردم که خیلی راحت احساسات را انتقال بدهد و تمام تلاشم روی همین موضوع بود. خب رسالت استیکر همین است و فکر می‌کنم عصمت الدوله می‌تواند خیلی راحت به دل مخاطب بنشیند، تمام احساساتش را در بر بگیرد و کمک اش کند و به راحتی حس اش را منتقل کند.

 

به نظر شما استیکر در دنیای امروز چه کاربردها، کارکردها و همین طور پتانسیلی در روابط و مناسبات اجتماعی دارد؟

استیکر‌ها در دنیای امروز بخش جدایی ناپذیر فضای مجازی هستند که می‌توانند گفت‌وگوها را گرم تر کنند و لحظه‌هایی که کلمات به تنهایی قادر به انتقال تمام و کمال احساس مان نیستند، به کمک مان بیایند.

 

به نظر شما در خصوص گسترش و جا انداختن کاربردی مفید این هنر باید چه چشم اندازی داشته باشیم ؟

خب امیدوارم مسابقه جایزه سال استیکر به همین روند خوبی که دارد ادامه بدهد و سال به سال با میزبانی قوی تر و بهتری رو به رو باشیم تا هم طراح ‌ها به حق واقعی خودشان برسند و هم فضای مجازی ما ایرانیان پر شود از هنر ناب هنرمندان خوب مان.

 

به نظر شما استیکر ثابت چه وجه اشتراکی با کارتون و یا کاریکاتور دارد ؟

اغراق کردن در حالات صورت و بدن می‌تواند وجه اشتراکی بین تصویرگری، کارتون و انیمیشن باشد که اثربخشی آنها را به حداکثر می‌رساند.

 

و استیکر متحرک چه وجه اشتراک یا تمایزی با انیمیشن دارد؟

تنها تفاوتی که می‌توانم اشاره کنم ، سادگی در طراحی استیکر متحرک است چرا که استیکرهای متحرک به دلیل محدودیت سایز، زمان و حجم باید بدون هیچ جزئیات اضافه‌ای احساس خودشان را بیان کنند اما در انیمیشن گاهی همین جزئیات هستند که به کمک تصویر می  آیند و روی حس صحنه‌ها تأکید بیشتری می‌کنند.

 

استیکر متحرک شب یلدا اثر محسن سپاهی

 

طراحی استیکرهای بومی ، چه تأثیری در ترویج فرهنگ بومی و ملی  مان دارد ؟

شخصیت‌ها و اسطوره‌های ایرانی، در زندگی روزمره ما نقش مهمی پیدا می کنند که طبیعتا مقوله مهم و فرهنگی بزرگی است.

 

به نظر شما نحوه کاربردی کردن استیکرها به چه طریقی  باید صورت گیرد ؟

فکر می‌کنم این استیکر‌ها صرفا برای فضای مجازی نیستند و می‌توانند در دنیای واقعی نیز، بخصوص دراقلام مصرفی کودکان مثل لوازم‌التحریر، لباس، اسباب بازی و ... مورد استفاده قرار گیرند تا شخصیت‌های ایرانی در ذهن کودکان نقش بندد. حفظ فرهنگ غنی مان، رسالت بزرگی  است و این کار، یکی از راههایی برای  دست یابی به این مهم است .

 

چه ارزیابی از داوری ها دارید؟

از داوران این جشنواره تشکر می‌کنم و امیدوارم در سال‌های آتی پیشرفت بیشتری حاصل شود.

 

کمی هم از کارها و فعالیت ها ود غدغه ها ی  اکنون واخیرتان هم بگوئید؟

من همیشه در حال یادگیری و تحقیق هستم که بتوانم نسخه بهتری از خودم را در آینده داشته باشم و همواره شوقی در درونم هست که مرا  به ادامه کار امیدوار می‌کند. اخیرا به هنر اسکالپت سه بعدی رو آورده ام تا به کمک آن ، کانسپت‌هایم جان تازه‌ای بگیرند؛ اینکه بتوانم تخیلا تم را به شکل کامل‌تری به تصویر بکشم که این واقعا برایم لذت بخش است.

 

آخرین جایزه ای که گرفتید و همین طور موفقیت هایی که اخیرا در کارتان پیدا کردید چه بوده  است؟

جشنواره سال استیکر، اولین جشنواره‌ای بوده که من  تاکنون شرکت کرده ام و این جشنواره به من انگیزه داد که در آینده تمرکز بیشتری روی جشنواره‌ها داشته باشم تا بتوانم مهارت خودم را بیشتر به چالش بکشم.

 

اگر صحبت خاصی دارید بفرمائید ؟

در پایان خیلی خوشحالم که دراین مسابقه شرکت داشتم چون بودن در چنین محیطی باعث شد با هنرمندان خوبی آشنا شوم. امیدوارم که تعداد چنین جشنواره‌هایی بیشتر شود تا هنر هنرمندان خوب این کشور دیده شود و مورد تقدیر و تشویق قرار بگیرد و در نهایت باعث رشد و شکوفایی کشورمان در عرصه هنر شود.

 

در ادامه شماری از دیگر آثار محسن سپاهی می آید :

 

استیکرثابت «ننه سرما» که محسن سپاهی با آن در بخش خارج از مسایقه اولین جایزه سال استیکر شرکت کرد و در کاتالوگ این جایزه هم چاپ شده است.

 

 

 

 

فراخوان

نمایش بیشتر

هنرمندان

نمایش بیشتر

گالری

نمایش بیشتر

ویدیو

نمایش بیشتر