728 x 90

گفتگو با محمدصابرشیخ رضایی

گفتگو با محمدصابرشیخ رضایی
گفتگو با محمدصابرشیخ رضایی

دیوارنگاره ها یا به زبان ساده تر نقاشی بر روی دیوار استفاده از نمادها، علایم، نشانه‌ها، کلمه ها و الگوها  بر‌ روی دیوار هستند که می توانند درمکان عمومی به عنوان هنرعمومی درمعرض دید عموم قراربگیرند و درمواردی نیز تا حد زیادی سیاست ها و خط مشی یک کشور را درارتباط با موضوعات مختلف مانند استکبار، ارتباط با امریکا و ... را به نمایش بگذارند. محمدصابرشیخ رضایی، طراح دیوارنگاره هایجدید لانه جاسوسی، می گوید که این دیوارنگاهرها ،اشتراکاتی با هنرکاریکاتور و تصویرسازی دارد.در این خصوص گفتگویی با محمدصابر شیخ رضایی ، طراح دیوارنگاره های لانه جاسوسی، که فعالیت های عمده ای هم در رشته های گرافیک، کاریکاتور، تصویرسازی و انیمیشن دارد ، انجام داده ایم که می خوانید :

 

در ابتدا کمی درباره دیوارنگاره های جدید لانه جاسوسی توضیح دهید؟

این دیوارنگاره ها اشتراکاتی با هنرکاریکاتور و تصویرسازی و هم ارتباطی هنرهای همچون خوشنویسی دارد. این قالب های نقاشی بیشتر گرافیکی است و کاریکاتور و کارتون محسوب نمی شود.

طراح دیوارنگاره های لانه جاسوسی با چه هدفی در قالب جدید طراحی شدند؟

هدف از این دیوارنگاره های جدید باز طراحی جدید برگرفته از مفاهیم و مضامین قبلی با هدف ارایه تصویر جدیدتر در موضوع استکبارستیزی است. ما در چهل سال اخیر بسیاری از مضامین دستخوش تغییر بوده است اما در ابراز ورود آن همچنان به شیوه های قدیم رجوع کردیم.

دیوارنگاره های قدیم لانه جاسوسی را چگونه توصیف می کنید؟

دیوارنگاره های قدیمی محتوای قدیمی داشته و در اجرا و بیان با تصویرسازی دنیا همراه نبوده است و نسل جدید سهمی از دیوارنگاره های قبلی نداشتند و حتی بازدیدکنندگان خارجی نیز ارتباطی با این دیوارنگاره ها با روابط و شرایط کشور ایجاد نمی کردند.

دیوارنگاره های جدید چه ارتباطی با مخاطبان برقرارمی کند؟

این دیوارنگاره ها مربوط به 30 تا 40 سال گذشته بودند و این نقیصه ای بزرگ بود. در حال حاضر تصویرسازی روز دنیا مطرح است تا هر یک از توریست های خارجی که وارد کشور می شوند، احساس کنند که این طرح نگاره ها هم اکنون در کشور آنها طراحی شده و به روز است.

یقین می دانم که دیوارنگاره های جدید در شرایط امروز از باغ موزه های کشور نیز استقبال کننده بیشتری خواهد داشت.

آیا دیوارنگاره های قدیمی در ارتباط با مخاطب موفق بودند؟

ادبیاتی که توریست های خارجی از دیوارنگاره های قدیمی به کشور خود منتقل می کردند، تصویر چهل سال پیش ایران را انتقال می دادند در حالی که ما هیچ یک از ابتکارات گرافیکی و هنری خود را بر این دیوارنگاره ها اعمال نکرده بودیم. آثار گذشته شعارزده و متن محور بودند و به دلیل اختلاف زبان نمی توانستند با آن ارتباط برقرار کنند.

چه مدت زمان برای طراحی دیوارنگاره های جدید صرف شده است؟

برای طراحی این دیوارنگارها 3 ماه زمان صرف شده است. دیوارنگاره های جدید در تصویر با مخاطب صحبت می کنند و از هیچ عبارتی در این دیوارنگاره ها استفاده نشده است اما کدهای زیادی در ذهن ما وجود دارد که به راحتی می توانیم با مضامین تصویری به روز این مفاهیم را به خارجی ها انتقال دهیم. تصاویری که در رسانه های اجتماعی و شبکه های اجتماعی دیده می شود یا مضامینی که از شکل دلار در اذهان عمومی وجود دارد، بهترین وسیله برای آن بود تا بتوانیم مفاهیم مورد نظر خود را در قالب مفاهیم بصری درطراحی ها در شکل و قالب جهانی به دیگران انتقال دهیم. طرح نگاره های جدید با انتقال مفاهیم در سطح جهانی تلاش می کند تا مفاهیم جدیدی را به مخاطبان انتقال دهیم.

 

منبع :خبرگزاری شبستان، سرویس فرهنگی،گفتگو از فرزانه تهجا

فراخوان

نمایش بیشتر

هنرمندان

نمایش بیشتر

گالری

نمایش بیشتر

ویدیو

نمایش بیشتر