سالار عشرت خواه، کارتونیست و تصویرگر و انیماتور، متولد ۱۳۶۵ تبریز است و تاکنون بیش از ۳۰ مقام داخلی و خارجی در مسابقات و جشنواره های کارتون ملی و بین المللی کسب کرده است که از میان این مقام ها می توان به: مقام سوم چهل و چهارمین جشنواره بین الملی کارتون Academia Bugia 2020 ایتالیا، مقام سوم و پنجم چالش safety به انتخاب ژورنال Toons Mag ۲۰۲۰، مقام سوم چالش Hope به انتخاب ژورنال Toons Mag ۲۰۲۰، دیپلم افتخار ششمین مسابقه بین المللی کاریکاتور و کارتون NOTICARTUN کلمبیا ۲۰۲۰ و لوح تقدیر چهارمین جشنواره بین المللی کارتون BEAVERS LAUGH اکراین ۲۰۲۰ اشاره کرد.
عشرت خواه، به عنوان مدرس طراحی کارتون در شهرک سینمای ناجی تبریز و آموزشگاه های خصوصی تدریس نموده و در حوزه انیمیشن هم در پروژه سینمایی «راز پروانه ها» و فیلم تلویزیونی «دهقان فداکار» همکاری نموده است. شرکت در هیئت داوری جشنواره کاریکاتور جوان ایرانی در سال ۹۸ و حضور در نمایشگاه های متعدد کارتون و کاریکاتور و همکاری با نشریاتی چون : رویش، خط خطی و فالگوش از دیگر سوابق هنری این هنرمند است.
سالار عشرتخواه، اخیرا موفق به کسب رتبه نخست بخش حکایت جهاد – کاریکاتور هنرواره روایت جهاد حوزه هنری و دریافت دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی سی وپنج میلیون ریالی از این هنرواره شده است. به همین بهانه پایگاه خبری حوزه هنری با وی گفتگویی انجام داده است که در اینجا با تلخیص و ویرایش می آید :
در ابتدا کمی از اثر منتخب تان در این هنرواره بگوئید
بنمایه این کار، روایت رشادتها و جانفشانیهای کادر درمان قهرمان در مصاف با پاندمی کوئید ۱۹ به زبان کارتون است و سعی کردم که به سهم خود تکلیف فرهنگیام را در این زمینه به جا آورده باشم. تکنیک کار هم دیجیتال آرت است که در قطع A4 با نرم افزار فتوشاپ اجرا شده است.
اثر سالار عشرت خواه /برنده رتبه نخست بخش کاریکاتور - روایت جهاد
چه ارزیابی از هنرواره روایت جهاد دارید ؟
این حجم از ارسال آثار هنری به دبیرخانه هنرواره، که سرمایه یک جشنواره محسوب میشود، بیانگر عظمت این رویداد است و این مسئله نشان میدهد که اتفاقاتی از این دست، چه طور میتواند موتور تولیدات فرهنگی را در جامعه به حرکت دربیاورد.
شما از هنرمندانی هستید که پیش از این نیز در جشنواره هنری مردمی «همه با هم علیه کرونا»، که حوزه هنری آذربایجان شرقی برگزار کرد، حائز رتبه شده اید.چه ارزیابی از عملکرد حوزه هنری دارید؟
حوزه هنری انقلاب اسلامی به عنوان یکی از متولیان فرهنگ و هنر کشور، انصافاً در حد بضاعت خود اتفاقات مهمی را در جامعه رقم زده و امیدوارم همچنان با قدرت به هدایت فرهنگی جامعه در خصوص پدیده کرونا و سایر اتفاقات روز جامعه ادامه دهند.
به نظر شما مقوله هنر در نشر آموزههای انقلابی چه تأثیری می تواند داشته باشد ؟
هنر به مثابه یک ابزار شیرین و مؤثر در جذب مخاطب و انتقال داده در جهان امروز است. بالطبع، هنرمندان انقلابی هم برای انتقال مفاهیم و اهداف از طریق هنر انقلاب این رسالت را ایفا میکنند.
از دیدگاه شما، هنر انقلاب و هنر متعهد چه رابطه ای با هم دارند ؟
هنرمندان انقلابی، متعهد به ارزشهای والای انقلاب هستند و به همین خاطر، هنرمندانی که متعهد به این ارزشها هستند، هنر خود را صرف تحقق اهداف انقلاب میکنند. بر این اساس میتوان گفت که هنر انقلاب و هنر متعهد رابطه ای قوی با هم دارند.
و در این میان رسالت هنرمندان انقلاابی را چه می پندارید ؟
هنرمندان باید ارزشهای انقلاب را در جامعه به نمایش بگذارند. هنرمندان متعهد، سفیران انقلاب در جامعه هستند و باید این آرمانها را چنان تکرار کنند تا جامعه در خط مشی مشخص به هدف انقلابی خود برسد.
قابل توجه است، علاوه بر سالار عشرتخواه از استان آذربایجان شرقی که با دریافت دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی به مبلغ سی و پنج میلیون ریال رتبه اول بخش بخش کاریکاتور - حکایت جهاد را کسب کرد، سعید شاهوردی از استان لرستان با دریافت لوح تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ بیست و پنج میلیون ریال رتبه دوم و هدیه صدیقی کسمائی از استان گیلان نیز با دریافت لوح تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ پانزده میلیون ریال رتبه سوم را به خود اختصاص داد.
در بخش کاریکاتور این هنرواره نیز، جواد تکجو از استان گیلان با دریافت دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی به مبلغ 35 میلیون ریال رتبه اول این بخش را کسب کرد. محمود نظری از استان همدان با دریافت لوح تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ 25 میلیون ریال رتبه دوم و حسین نقیب از استان خراسان رضوی لوح تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ 15 میلیون ریال رتبه سوم را به خود اختصاص داد.
آیین اختتامیه هنرواره ملی «روایت جهاد» با معرفی برگزیدگان در بخشهای مختلف، عصر دوشنبه ۱۴ تیرماه در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد .
شماری دیگر از آثار کارتون سالار عشرت خواه در ذیل می آید: