آرش فروغی، کاریکاتوریست،کارتونیست، تصویرگر، نقاش و گرافیست ، متولد ۱۳۶۷ خرم آباد است و تاکنون کارنامه پرباری در این حوزه ها، بخصوص در کاریکاتور و کارتون ، از خود ارائه کرده و علاوه بر ارائه آثارش در رخدادهای مختلف اعم از جشنواره ها و مسابقه ها و مطبوعات ، حدود 50 جایزه داخلی و خارجی هم کسب کرده است .وی که سوابق قابل توجهی هم در زمینه مدیریت های اجرایی دارد ، این روزها به عنوان دبیر، درصدد برپایی یک نمایشگاه بین المللی کارتون و کاریکاتور با محوریت موضوعی ضد نژادپرستی و عنوان « نمی توانم نفس بکشم » است که قرار است از 12 تا پایان تیرماه 1399 با حضور برترین هنرمندان کارتون و کاریکاتور جهان در گالری شهید هژبر مجتمع فرهنگی و هنری ارشاد اسلامی خرم آباد لرستان برپا شود. با وی دراین باره به گفتگو پرداختیم که می خوانید:
پوستر نمایشگاه با طرحی از لوئیس کارلوس فرناندز برزیلی
در ابتدا کمی از نمایشگاه« نمی توانم نفس بکشم » بگوئید.
نمایشگاه کارتون و کاریکاتور « نمی توانم نفس بکشم » با موضوع ضد نژادپرستی توسط خانه کاریکاتور لرستان و با حمایت ویژه معاونت هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد لرستان برپا خواهد شد. بر آن شدیم که این نمایشگاه را با توجه به اهمیت برابری و تساوی حقوق تمام انسان ها با هر رنگ پوست ، قومیت و نژادی با همکاری هنرمندان برجسته دنیا و با بهره گیری از زبان گیرای هنر کارتون و کاریکاتور برگزار کنیم تا از این طریق هرگونه رفتارمغایر با برابری نژادی و نژادپرستانه را محکوم کنیم .
میزان استقبال هنرمندان اعم از داخلی و خارجی چطور بوده است و آثاردر بردارنده چه موضوعاتی هستند ؟
هنرمندان کارتونیست و کاریکاتوریست جهان با توجه به وقوع اتفاقات اخیردرآمریکا و کشته شدن جورج فلوید سیاهپوست به دست مامور پلیس آمریکایی ، با شور و اشتیاق عجیبی دعوتم را برای شرکت در این نمایشگاه اجابت کردند به طوری که تا مهلت پایانی پذیرش آثار برای نمایشگاه ، که حدود یک هفته بود، ۶۵ کاریکاتوریست حرفه ای با ۳۰۶ اثر از ۴۷ کشور دنیا دراین نمایشگاه شرکت کرده اند که خود به نوعی یک رکورد محسوب می شود . موضوعات آثار هم شامل : محکومیت نژادپرستی، تبعیض نژادی ، قتل جورج فلوید و ترامپ می شوند.
آثار راه یافته ، چه ویژگی هایی هم از لحاظ محتوایی و موضوعی و هم از لحاظ تکنیکی واجرایی و فرمی یا هر ویژگی دیگری دارند ؟
آثار، کیفیت بسیاربالا و قابل توجهی چه ازنظر تکنیکی و چه نوع برخورد با موضوع نمایشگاه دارند. تنوع زیادی نیز میان موضوعات کارشده توسط هنرمندان به چشم می خورد که البته ازاسامی هنرمندان شرکت کننده انتظارچنین کیفیتی را داشتیم .
نکته جالب درکارهایی که مستقیم به موضوع کشته شدن «جورج فلوید» اشاره داشته اند این است که خالقان این آثارنوک پیکان را به سمت عملکرد ترامپ نشانه رفته اند که این نکته درآثار هنرمندان خارجی بیشتر نمود داشت.
نکته جالب نمایشگاه ، حضور بسیار خوب بانوان هنرمند کارتونیست دراین نمایشگاه است که بسیار برای ما ارزشمند است. تولید آثارجدید و ویژه برای این نمایشگاه توسط هنرمندان بزرگ دنیا هم یکی دیگر ازنکات جالب توجه است که جای تقدیر و تشکر دارد. نمونه آن اثر لوئیس کارلوس فرناندز، کاریکاتوریست برجسته برزیلی ، است که به عنوان طرح پوسترنمایشگاه هم انتخاب شد .
علاوه بر این ، افتخار میزبانی آثاراستاد سید مسعود شجاعی طباطبایی را نیزدراین نمایشگاه در کنارآثارجوانان صاحب نام این هنردرایران داریم .
علاوه بر دبیری این نمایشگاه ، این روزها چه کارهای دیگری در برنامه تان دارید ؟
به تازگی مدیریت خانه کاریکاتورلرستان را عهده دار شده ام و مشغول برنامه ریزی چند نمایشگاه با موضوعات ویژه ای هستم که این نمایشگاه اولین آنها بود. همچنین یک مجموعه جدید ازآثارم را دارم تکمیل می کنم و چند پروژه کاری دیگرهم دربرنامه ام دارم .
در پایان صحبت خاصی دارید ؟
تلاش مسئولین محترم اداره کل ارشاد اسلامی لرستان برای تسریع انجام امور نمایشگاه قابل تقدیر و تشکر است . و خوشحالم که می توانیم دراستان لرستان ، که کمترین میزان دسترسی به مراکز هنری کشور و مرکز را دارد، شاهد برپایی چنین نمایشگاه ویژه ای باشیم .
همچنین از سایت خوب ایران کارتون برای پوشش خبری و حمایت از این رویداد تشکر ویژه دارم.
درادامه شماری از اثار ارائه شده دراین نمایشگاه را مشاهده می کنید:
اثر سیلوانو ملو
اثر سید مسعود شجاعی طباطبایی از ایران
اثر کارلوس فرناندز از برزیل
اثر منصوره دهقانی از ایران
اثر عالیه مظاهری از ایران
اثر جیتت کاستانا از اندونزی
اثر سید مسعود شجاعی طباطبایی از ایران