728 x 90

زبان هنر مفتخر به بیان مظلومیت فلسطین

img
زبان هنر مفتخر به بیان مظلومیت فلسطین

حجت‌الاسلام سید سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی فرهنگی صبح امروز ۲۹ اردیبهشت‌ماه با حضور در گالری ابوالفضل عالی حوزه هنری، از نمایشگاه آثار منتخب مسابقه بین‌المللی کارتون، کاریکاتور و پوستر «فلسطین تنها نیست» بازدید کرد.

به گزارش سایت ایران کارتون ، عاملی در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری حوزه هنری گفت: هنر عرصه بازنمایی واقعیت‌های اجتماعی است که در بیشتر مواقع نیز به ابزار تزئینی و تفننی تبدیل می‌شود. اما وقتی هنر به زبان بازگویی مظلومیت اجتماعی تبدیل می‌شود به حمایت از مظلوم مفتخر می‌شود.

عاملی افزود: مجموع تنوع آثار هنری در این نمایشگاه نشان می‌دهد که هنرمندان جهان دوشادوش فلسطین و مظلومیت آن ایستاده‌اند.

وی در ادامه گفت: نماد مظلومیت جهان امروز فلسطین است. مظلومیت فلسطین یک روزه، یک ماهه و یا یکساله نیست، بلکه نزدیک به هفتاد سال است که این مظلومیت بر پیکره آنها نشسته است. هنگامی که نخست‌وزیر غاصب رژیم صهیونیستی با وقاحت تمام بر قتل‌عام کودکان بی‌گناه و مردم بی‌دفاع فلسطین تأکید می‌کند و علنی آن را اعلام می‌کند، جامعه جهانی باید به‌خاطر این روحیه افتخار به ظلم گریه کند.

عاملی افزود: شورای امنیت بین‌المللی نیز در تمام این سال‌ها نه تنها از مظلومین حمایت نکرده بلکه در مواقع شکست ظالمین به یاری آنها شتافته است تا جلوی زمین خوردن محکمشان را بگیرند.

دبیر شورای عالی فرهنگی افزود: فرهنگ مخالفت با ظلم یک فرهنگ عمومی و مشترک جهانی است که همه مردم دنیا با آن همراه هستند، با این حال فضای به نمایش گذاشتن آن برایشان فراهم نیست. اما آنجایی که امکان بروز این مخالفت‌ها به‌وجود بیاید ما شاهد تظاهرات اعتراضی چند صد هزار نفری هستیم.

وی ادامه داد: اگر زبان هنر با آن توانایی‌هایی که می‌تواند عمق‌گشایی کند و حوزه فکر و شناخت و متعاقباً انگیزه‌های اجتماعی را تغییر بدهد به میدان بیاید، بی‌شک می‌تواند تأثیرگذاری فراگیری داشته باشد.

عاملی در مورد نمایشگاه و مسابقه‌ای که از سوی مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری به این مناسبت راه‌اندازی شده است گفت: مفهوم «فلسطین تنها نیست» که در این نمایشگاه به کار گرفته شده است، بیان می‌کند که همچنان نفس حمایت از عدالت و مبارزه با ظلم قدرتمند است. تنهایی پدیده خیلی تلخی است که منجر به افسردگی و شکست می‌شود. دولت‌های اسلامی علی‌رغم برپایی کنفرانس اسلامی در سال ۱۹۶۸ که به‌منظور حمایت از فلسطین راه‌اندازی کردند، اما امروزه فلسطین را به معنای واقعی تنها گذاشتند و حرف از سازش می‌زنند.

عاملی وقوع وقایع تلخ برای فلسطین را به‌دلیل بی‌تفاوتی‌های جوامع اسلامی نسبت به اتفاقات دانست و گفت: زبان هنر می‌تواند بی‌تفاوتی‌ها را از بین ببرد تا به معنای واقعی فلسطین تنها نباشد.

وی افزود: اگر فلسطین پیروز شود جهان پیروز می‌شود و اگر شکست بخورد جهان برابر ظلم شکست خواهد خورد. اگر مقابل این ظلم علیه فلسطین ایستادگی نکنیم به تمام منطقه و جهان سرایت خواهد کرد.

دبیر شورای عالی فرهنگی در پایان با اشاره به روز نکبت، گفت: رسانه‌های اجتماعی به لحاظ زیرساخت‌های رسانه‌ای، امروز مهم‌ترین و اثرگذارترین رسانه هستند. باید از این ظرفیت استفاده کنیم و آثار هنری و محتواهایی را به دست مخاطبین برسانیم. در مجموع هنرهای چند رسانه‌ای در انتقال محتوا اثرگذاری بالایی دارد.

نمایشگاه منتخب آثار مسابقه بین‌المللی کارتون، کاریکاتور و پوستر «فلسطین تنها نیست» که پیش از این قرار بود تا 17 اردیبهشت‌ماه دایر باشد اما با اعلام مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری تا 29 اردیبهشت‌ماه تمدید شد و امروز آخرین روز برپایی آن خواهد بود اما امکان بازدید از تور مجازی آثار منتخب مسابقه کارتون، کاریکاتور و پوستر «فلسطین تنها نیست» به همت حوزه هنری دیجیتال فراهم شده است و علاقه‌مندانی که امکان حضور در نمایشگاه را نداشته اند می‌توانند آثار را به‌صورت تور‌ مجازی و از طریق لینک  http://hozehonari.ir/tour5  مشاهده کنند.

قابل توجه است، بیش از 3 هزار اثر از 66 کشور در مسابقه بین‌المللی کارتون، کاریکاتور و پوستر «فلسطین تنها نیست» شرکت کردند که نمایشگاه گزیده‌ای از این آثار در گالری‌های حوزه هنری در معرض دید علاقه‌مندان قرار گرفته است.

فراخوان

نمایش بیشتر

هنرمندان

نمایش بیشتر

گالری

نمایش بیشتر

ویدیو

نمایش بیشتر