موضوع: جریانسازی جنسیتی
موضوع: جریانسازی جنسیتی
مقدمه:
پس از جنگ جهانی دوم، ۵۱ کشور از جمله ترکیه در 24 اکتبر 1945، سازمان ملل متحد (سازمان ملل) را در جهت تحقق چشماندازی متناسب با شرافت انسانی در زمینهٔ صلح بینالمللی، تأمین امنیت، حمایت از توسعه پایدار و حمایت از حقوق بشر تأسیس کردند. ترکیه به عنوان یکی از اعضای مؤسس سازمان ملل متحد ، نقش مهمی در انجام وظایف مختلف سازمان از حفظ تا برقراری صلح تا بهبود زندگی افراد نیازمند در سراسر جهان دارد.
ترکیه و دیگر شرکای او در سازمان ملل متحد در جهت دستیابی به اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد تلاش می کنند: با ۱۷ هدف بزرگ قصد دارد مشکلات پیش روی مردم را در سراسر دنیا و در ترکیه مرتفع کند. یکی از این اهداف جریانسازی جنسیتی است که به شرح زیر است:
1. پایان دادن به تبعیض علیه زنان و دختران در هر جای دنیا.
2. پایان دادن به هرگونه اعمال خشونت علیه زنان در خانه و جامعه، از جمله سوءاستفادههای جنسی و قاچاق زنان و غیره.
3. پایان دادن به ازدواج اجباری دختران، ازدواج در سنین کودکی و هر گونه اقدام آسیبزنندهٔ دیگر.
4. ایجاد سیاستهای خدمات عمومی، زیرساختها و حمایتهای اجتماعی نسبت به مراقبتهای رایگان و امور خانه و شناخت و قدردانی از مسئولیت در خانه و خانواده از طریق بهبود تقسیم مسئولیت به روش مناسب در یک جامعه.
5. حصول اطمینان از مشارکت کامل و مؤثر زنان در فرایندهای تصمیم گیری در امور سیاسی ، اقتصادی، اجتماعی و زندگی و فرصتهای برابر برای زنان در سازوکارهای تصمیم گیری رهبران.
ازمیر و به ویژه شهرداری کلانشهر ازمیر، که با تلاش مثال زدنی در جهت بهبود زندگی زنان و دختران به نمونهای برجسته در ترکیه تبدیل شده است، از سال ۲۰۰۶ بخشی از «برنامه شهرهای دوستدار زنان» بوده است و اولین کلانشهری است که چنین اقدامی کرده است. دریافت گواهی «شهر دوستدار زنان » سندی مبتنی بر این حقیقت است که در سال ۲۰۰۹ به این شهر اهداء شد. «شهر دوستدار زنان» را میتوانیم بدین ترتیب تعریف کنیم؛ شهری که در آن حقوق شهری زنان، مشارکت آنها در فرایندهای تصمیمگیری محلی و در سازوکارهای تصمیمگیری، سیاست های برابری محلی که شرایط زندگی زنان را بهبود میبخشد و اطمینان از برابری زن و مرد در همه زمینههای زندگی رعایت میشود و خدمات محلی در راستای این سیاست ارائه می شود. تأسیس «اداره کل مطالعات زنان» در شهرداری کلانشهر ازمیر نمونهای از چنین برنامههایی است. علاوه بر این، پناهگاههای زنان نیز وجود دارند. «کلید» مرکز خدمات یکپارچه ؛ خانههای رویایی برای مادران و فرزندانشان؛ کارخانههایی که زنان را برای اشتغال و کارآفرینی آماده میکنند و واحد برابری.
حضور مدیران زن در جامعه، نمونهای از ارجحیت دادن به زن است. شهرداری کلانشهر ازمیر آموزشهایی را در مورد جریانسازی جنسیتی و خدماتی را در جهت تسهیل زندگی زنان در شهر را ارائه میکند. همچنین در برنامههایی در روزهای خاص مانند ۲۵ نوامبر روز مبارزه با خشونت علیه زنان، ۸ مارس روز جهانی زن ، ۵ دسامبر روز حق رأی زنان ترکیه و از طریق انجام کار فعالیتها و برگزاری جلسات با NGO ها و انجمنهای تجاری، زنان را از حقوقشان آگاه میکند.
منابع
https://www.kureselamaclar.org
http://www.kadindostukentler.com/content/docs/kitapcik-1.pdf
اهداف مسابقه: کارتونیستها در این مسابقه میتوانند به هر چیزی که به توانمند کردن زنان کمک میکند بپردازند و در زمینههای زیر میتوانند آثارشان را طراحی کنند یا از موضوعات زیر الهام بگیرند:
- زنان و محیط زیست - زنان و قدرت و تصمیمگیری - دختران - زنان و اقتصاد - زنان و فقر - خشونت علیه زنان - حقوق بشر زنان - آموزش زنان
- سازوکارهای نهادی برای بهبود وضعیت زنان - زنان و سلامت - زنان و رسانه.
شرایط شرکت در مسابقه:
موضوع: جریانسازی جنسیتی
1. مسابقه در سطح ملی و بینالمللی برگزار خواهد شد و شرکت برای عموم آزاد است.
2. کاریکاتورهایی که اصول اخلاقی عمومی را رعایت نکرده باشند و حاوی توهین ، اهداف سیاسی ، نقض حقوق شخصی و حاوی اظهاراتی باشد که ممکن است جرم محسوب شود، از این مسابقه حذف می شوند.
3. نزدیکان اعضای کمیته داوران نمیتوانند در مسابقه شرکت کنند.
4. استفاده از هر تکنیکی آزاد است. با شرکت در این مسابقه شرکتکننده اعلام میکند که مالک اثر ارسالی است و به برگزارکننده مجوز استفاده از اثر خود را جهت اهداف تبلیغاتی، نمایشگاه و غیره میدهد.
5. فقط کارتونهایی پذیرفته میشوند که از طریق ایمیل ارسال شوند. حداکثر اندازهد اثر A3 و ۲۹/۷ در ۴۲ سانتیمتر، ۳۰۰dpi و با فرمت RGB یا jpg . فایلها را به صورت زیپ و فشرده شده ارسال نکنید.
6. آثار نباید پیش از این برندهٔ جایزه شده باشند و در صورت شباهت به آثار دیگر از مسابقه حذف خواهند شد.
7. در صورتی که ادعا شود اثری کپیبرداری است به مدت یک هفته در سایت شهرداری ازمیر قرار خواهد گرفت و پس از آن به هیچ ادعای پاسخ داده نخواهد شد.
8. مسؤلیت پاسخگویی نسبت به سرقت هنری به عهدهٔ هنرمند است.
9. هر شرکتکننده مجاز به ارسال حداکثر ۵ اثر است.
10. آثار را تا تاریخ یکم فوریه ۲۰۲۱ ساعت ۱۷ (دوشنبه ۱۳ بهمن ۹۹) از طریق ایمیل ibbcartoon@gmail.comو با عنوان
"Izmir Metropolitan Municipality International Cartoon Contest" به ما ارسال کنید.
11. جوایز نقدی به بانکی شماره حساب بانکی بینالمللی برنده منتقل میشود. برنده جایزه باید مدارک مورد نیاز را به همراه IBAN (شماره حساب بانکی بینالمللی) تکمیل ، امضا و ارسال کند. برنده به مدت یک سال فرصت دارد تا جایزه را دریافت کند و پس از آن نمیتواند جایزه ، حق امتیاز و غیره را مطالبه کند. در صورت بروز اختلاف بین شهرداری کلانشهر ازمیر و شرکتکننده موضوع در ابتدا به هیئت داوران ارجاع میشود، در صورت عدم حصول نتیجه دادگاههای ایزمیر مجاز به حل و فصل اختلافات هستند.
12. آثار انتخابی جهت نمایشگاه، در آلبوم چاپ و یک نسخه از آن به صاحبان اثر نیز ارسال خواهند شد.
13. در پایان مسابقه ، آثاری که موفق به دریافت جایزه و لوح افتخار و چاپ اثر در آلبوم شده باشند، متعلق به شهرداری ازمیر خواهند بود و شهرداری مجاز است با ذکر نام هنرمند از اثر استفاده کند.
جوایز:
نفر اول: ۱۵۰۰۰ لیر
نفر دوم: ۱۰۰۰۰ لیر
نفر سوم: ۵۰۰۰ لیر
به سه نفر لوح تقدیر و ۲۰۰۰ لیر جایزهٔ نقدی اهداء خواهد شد.
اعضای هیئت داوران:
Cemalettin Güzeloğlu ، کارتونیست
Canol Kocagöz ، کارتونیست
Eray Özbek ، کارتونیست
Menekşe Çam ، کارتونیست
Görkem Şengüler ، تصویرگر
Hilal Bayındır ، تصویرگر
مشاوران:
Neptün Soyer ، مدرس
Izel Zenginobuz ، (شهرداری کلانشهر ازمیر) معاون رئیس کمیسیون کودک و خانواده ، وکیل
Nilay Kökkılınç ، رئیس کمیسیون جریانسازی جنسیتی، وکیل
جدول برنامهها:
یکم فوریه ۲۰۲۱ ساعت ۱۷ آخرین مهلت ارسال آثار (۱۳ بهمن)
جلسه ارزیابی هیئت داوران در ۵ فوریه ۲۰۲۱ برگزار میشود.
انتشار آثار نهایی در ۸ فوریه ۲۰۲۱ اعلام خواهد شد. نتایج نهایی مسابقه در ۱۵ فوریه ۲۰۲۱ (۲۷ بهمن) اعلام خواهد شد.
کاریکاتورهایی که توسط هیئت داوران شایسته نمایشگاه انتخاب شوند، در زمان و مکان تعیین شده توسط شهرداری کلان شهر ازمیر در نمایشگاه شرکت داده میشوند.
توجه: در صورت لزوم ، حق ایجاد تغییر در مشخصات برای شما محفوظ است.
با آرزوی موفقیت
شهرداری ازمیر