موضوع: شهر هوشمند
برگزارکننده:
مرکز تهران هوشمند سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران با همکاری مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران
موضوع: شهر هوشمند
زیرعنوانها:
شهروند هوشمند و خدمات دیجیتالی / ارتقای مشارکت و حس تعلق شهروندان /غیرحضوری نمودن خدمات شهری/ مدیریت هوشمند حملونقل درونشهری با رویکرد توسعه حملونقل پاک/ محيط زيست و سلامت شهروندی/ توسعه خدمات ایمنی/ کاهش مصرف انرژی / تفکیک پسماند / تابآوری شهر در مواجهه با حوادث و بلایا / تحول دیجیتالی شهرداری/ ساختمانهاي هوشمند / امنيت در شهرهاي هوشمند/ اقتصاد هوشمند / المانها و مبلمان هوشمند / گردشگری مجازی
هدف از برگزاری این مسابقه شناساندن مفاهیم شهر هوشمند از نگاه هنرمندان کارتونیست است. در واقع آنچه انتظار میرود مورد توجه کارتونیستها قرار بگیرد، صرفا ابزار رسیدن به شهر هوشمند (مانند تکنولوژیهای IT) نیست بلکه پرداختن به ایدهآلی از شهر هوشمند است.
شهرهوشمند:
شهر هوشمند، شهری پایدار و نوآور است که از فناوریهای دیجیتالی و ارتباطی نوظهور- نظیر نسل پنجم ارتباطات(5G)، هوش مصنوعی (AI) ، اینترنت اشیا(IOT)، زنجیره بلوکی (بلاک چین)- و سایر ابزارهای مرتبط برای ارتقا کیفیت زندگی (QOL)، بهره وری عملیات و خدمات شهری و رقابتپذیری استفاده میشود.
در یک شهر پایدار این امکان وجود دارد که نسل فعلی، نیازهای خود را بدون سوء استفاده از منابع نسل آینده، برطرف سازد.
در شهر زیستپذیر، میزان «کیفیت زندگی» شهروندان در یک شهر یا منطقه به صورت روز افزون افزایش مییابد.
محور اول: شهروند هوشمند و خدمات دیجیتالی: دربردارنده طرحهایی از جنس اهرمهای هوشمندسازی با رویکرد یکپارچهسازی خدمات دیجیتال شهروندی درون و برون شهرداری و همچنین، ارتقای مشارکت شهروندان و برقراری تعامل با آنان در حوزه مدیریت شهری است.
محور دوم: شهر نوآور: از جنس اهرمهای هوشمندسازی شهر بوده و در راستای هدایت جریان نوآوری توسط شهرداری، ایفای نقش فعالانه در زیستبوم نوآوری شهری و ایجاد یک شبکه مشارکتی عرضه-تقاضا بین ذیاثران مختلف نوآوری در شهر در نظر گرفته شده است.
محور سوم: مدیریت هوشمند حملونقل درونشهری: از حوزههای عملیاتی هوشمندسازی شهری بوده و توسعه خدمات هوشمند جابجایی در سطوح شهروندان و سامانههای مدیریت ترافیک و همچنین، بهرهگیری از ابزارهای قانونی و مالی برای توسعه راهحلهای حملونقل شهروند محور غیرموتوری و وسایل نقلیه مبتنی بر انرژیهای پاک را دنبال مینماید.
محور چهارم: توسعه خدمات ایمنی، انرژی و محیط هوشمند: ناظر به حوزههای عملیاتی شهرداری در قالب ارایه خدمات بهتر از طریق مدیریت پسماند در سطح شهر، پایش محیط زیست شهری، بهینهسازی مصرف آب و انرژی و در نهایت، ارتقاء توان مدیریت بحران و افزایش تابآوری شهر در مواجهه با حوادث و بلایا طراحی شده است.
محور پنجم: تحول دیجیتالی شهرداری: ناظر به حوزههای عملیاتی شهرداری است. ایجاد دسترسی باز و اشتراکی به دادههای شهری، ارتقای شفافیت، هوشمندسازی و غیرحضوری نمودن خدمات شهرسازی، بهکارگیری ابزارها و راهکارهای هوشمندسازی مورد نیاز سازمانها و نهادهای شهرداری و در نهایت، توسعه زیرساختهای ارتباطی، پردازشی، سختافزاری، نرمافزاری، دادهای و شبکه پرداخت؛ از موضوعات کلیدی مطرح در این محور محسوب میشود.
مهلت شرکت در مسابقه: از یکم آبان 1399 تا سیام آبان 1399
داوری: 6 آذر 1399
تعداد آثار*: حداکثر 3 اثر
اندازه و فرمت آثار: A4، کیفیت 300 dpi، حداکثر حجم: 4 مگابایت، Jpg
نحوه ارسال آثار: از طریق ثبت مشخصات و آپلود آثار در smart.tehran.ir
نامگذاری فایل آثار باید بر اساس نام و نام خانوادگی و شماره اثر شرکت کننده باشد. مثلا: Ali-Rahimi-01
جوایز:
نفر اول: لوح تقدير و مبلغ 5 میلیون تومان
نفر دوم: لوح تقدير و مبلغ 3 میلیون تومان
نفر سوم: لوح تقدير و مبلغ 2 میلیون تومان
نفرات چهارم تا هشتم: لوح تقدیر و مبلغ 1 میلیون تومان
آثار ارسالی نباید پیش از این در مسابقه دیگری برنده شده باشد. همچنین آثاری که دارای مشابهت با اثر دیگری چه در این مسابقه چه پیش از این باشد، از مسابقه کنار گذاشته خواهد شد.
هرشرکت کننده به صرف ارسال آثار خود برای این مسابقه، این حق را به برگزارکننده میدهد که از این آثار در هر زمان و مکانی استفاده کند. بدیهی است هنرمند شرکت کننده نیز این حق را دارد تا از این آثار خود هرگونه استفاده دیگری نیز ببرد.