پیکر ایرج یکهزارع ، کاریکاتوریست وکارتونیست پیشکسوت، صبح شنبه ۲۴ مهر در قطعه هنرمندان تشییع و به خاک سپرده شد.
به گزارش سایت ایران کارتون به نقل از روابط عمومی مؤسسه هنرمندان پیشکسوت، مراسم تشییع ایرج یکهزارع، کاریکاتوریست کشورمان، شنبه ۲۴ مهر از ساعت ۱۱ در قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) برگزار شد و این هنرمند در کنار زندهیاد علی نامور، گرافیست و تصویرگر، به خاک سپرده شد.
در این مراسم خانواده یکهزارع، نیکنام حسینیپور مدیرعامل مؤسسه هنرمندان پیشکسوت و جواد علیزاده هنرمند پیشکسوت کاریکاتور و همچنین شاگردان و علاقهمندان این هنرمند حاضر بودند.
نیکنام حسینیپور مدیرعامل مؤسسه هنرمندان پیشکسوت ضمن عرض تسلیت به خانواده یکهزارع صحبت خود را با یک بیت از سعدی آغاز کرد و گفت: «غرض نقشی ست کز ما باز ماند/ که هستی را نمیبی نم بقایی»، استاد یکهزارع هم در حوزه طنز و هم در حوزه کاریکاتور صاحب سبک و به قول استادان فن، بسیار پرکار بود. آثار استاد یکهزارع دارای یک هویت خاص هستند. ایشان علاوه بر اینکه در هنر دست داشتند در حوزه عقل معاش و تجارت هم دست داشتند که هماهنگی بین این دو حوزه بسیار دشوار است ولی ایشان توانایی اداره هر دو را باهم داشتند.
وی ادامه داد: استاد یکهزارع در کاریکاتورهای خود مسائل روز را به چالش میکشید و کاریکارتورهای ایشان بر عکس دیگر کاریکاتوریستها که جنبه نخبگانی داشتند، بیشتر جنبه مردمی داشت و علاقهمندان برای آشنایی بیشتر با ایشان باید مجلات قدیمی را تورق کنند.
مدیرعامل مؤسسه هنرمندان پیشکسوت بیان کرد: امیدواریم آثار ایشان به ویژه آثاری که در مجلات توفیق، کیهان و روزنامه ایران منتشر شده توسط خانواده جمع آوری شده و با همکاری مؤسسه هنرمندان پیشکسوت در قالب یک جلد کتاب منتشر شود و در اختیار علاقهمندان به حوزه کاریکاتور قرار گیرد.
در ادامه جواد علیزاده، هنرمند طراح، کاریکاتوریست و مدیر مسئول و سردبیر مجله طنز و کاریکاتور و از دوستان ایرج یکه زارع، گفت: من به عنوان یک کاریکاتوریست که از سال ۱۳۵۰ در حال کشیدن کاریکاتور هستم با دیدن آثار ایرج یکه زارع علاقهمند به رشته کاریکاتور شدم. آقای یکهزارع با طراحی کاراکترهای بانمک تأثیر ویژهای روی من داشتند. تأسف که انسانهای طنزاندیشِ خوب میروند و ما با غمهای مان تنها میمانیم.
جواد علیزاده
ایرج یکهزارع دی سال ۱۳۲۰ در تهران به دنیا آمد. او کار خود با نقاشی آغاز کرد و کمکم به سمت کاریکاتور کشیده شد. این کاریکاتوریست پیشکسوت کشور به دلیل عوارض ناشی از ابتلای به بیماری کرونا ۲۰ مهر ۱۴۰۰ در سن ۸۰ سالگی در خانه خود درگذشت.