سیدمسعود شجاعیطباطبایی نسبت به رفتار دوگانه رییسجمهور فرانسه در مورد «آزادی بیان و عقیده» در انتشار کاریکاتور توهینآمیز به پیامبر اسلام (ص) واکنش نشان داد.
به گزارش سایت ایران کارتون به نقل از مهر، روز گذشته هفتهنامه فکاهی فرانسوی «شارلی ابدو»، در اقدامی توهینآمیز کاریکاتورهای موهن علیه پیامبر گرامی اسلام (ص) را روی جلد خود بازنشر کرد. این اتفاق در حالی رخ داده که امانوئل مکرون در واکنش نسبت به این اتفاق، آن را مصداق «آزادی بیان» خوانده است!
سیدمسعود شجاعی طباطبایی مدیرکل هنرهای تجسمی حوزه هنری و طراح و کارتونیست بینالمللی درباره انتشار این کاریکاتورهای موهن به خبرنگار مهر گفت: اقدام هفتهنامه فکاهی فرانسوی شارلی ابدو در انتشار کاریکاتورهای توهینآمیز علیه پیامبر اکرم (ص) بسیار تأسفآور است. نکته قابل تأمل این است که امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه نه تنها این موضوع را محکوم نکرده بلکه عنوان کرده «کشورم از آزادی بیان و عقاید» برخوردار است. مساله ما این است که این آزادی بیان و عقاید چرا دوگانه است؟ وقتی به بحثی چون هولوکاست میرسیم، شدیدترین مجازاتها در فرانسه را به همراه دارد که مثال واضح آن نیز زندانی شدن و مجازات روژه گارودی است. به افرادی که در این عرصه ابراز عقیده کردهاند و مجازات شدهاند، تجدیدنظرطلب اطلاق میشود و در مقابل از انتشار این جنس کاریکاتورها که جز نفرت پراکنی حاصلی ندارد و دل و قلب میلیاردها انسان مسلمان را به درد میآورد، بهعنوان «آزادی بیان» دفاع میشود.
شجاعیطباطبایی افزود: به نظر میرسد این دوگانگی رفتاری از سوی رئیس جمهور فرانسه، باید به گونهای واکاوی و در مورد آن بحث شود و حتی میتوان با زبان کاریکاتور به آنها پاسخ داد.
وی درباره این مطلب توضیح داد: دو بار تاکنون نسبت به پیامبر اسلام (ص) توهین شده است (انتشار کاریکاتورهای توهینآمیز نسبت به پیامبر (ص) در نشریه دانمارکی و فرانسوی) که هر دو اتفاق با برگزاری دو جشنواره کاریکاتور با موضوع «هولوکاست» پاسخ داده شد. نکته حائز اهمیت این است که نشریه «شارلی ابدو» در آن مقطع که کاریکاتور مذکور را روی جلدش منتشر کرد، متأسفانه ۸ میلیون تیراژ داشت که سبب شد ما دومین جشنواره کاریکاتور «هولوکاست» را برگزار کنیم. در اینکه هولوکاست، پاشنه آشیل رژیم صهیونیستی است کاری نداریم اما اینکه فرانسه مدافع جدی هولوکاست است، برای ما مهم است.
این هنرمند کاریکاتوریست با اشاره به رفتار دوگانه فرانسه و غرب نسبت به آزادی بیان، گفت: آن چیزی که ما در عرصه کاریکاتور دنبال کردهایم این بود که برخورد دوگانه نسبت به آزادی بیان را به چالش کشیدیم؛ به این معنی که در وهله اول، انتشار این کاریکاتورها را نادرست برشمردیم و در وهله دوم گفتیم اگر مساله آزادی بیان مطرح است چرا نسبت به برخی که در مورد موضوعی چون هولوکاست تردید دارند، مجازات تعیین میشود و در وهله سوم این موضوع را در حوزه کاریکاتور مطرح کردیم که چرا باید تاوان هولوکاست را فلسطین اشغالی بدهد؟ مگر آلمان نازی مسبب جنگ نبود و فلسطین کشوری بیطرف نبود، چرا از خاک کشور آلمان که مسبب این جنگ بود سرزمینی برای یهودیان ساخته نشد!؟ اینها با باج خواهی از دنیا، طلب سرزمین دیگری را داشتند و مردم مظلوم این سرزمین را یا کشتند یا آواره کردند.
وی در پایان تصریح کرد: اگر قصد برگزاری سومین جشنواره کاریکاتور «هولوکاست» را داشته باشیم، آن را با موضوع «تاوان هولوکاست» برگزار خواهیم کرد؛ چرا باید تاوان هولوکاست را مردم فلسطین بدهند و نه مسببان این جنگ؟ این سوالی منطقی است که آن را در «هولوکاست» بعدی مطرح میکنیم. مسألهای که رژیم صهیونیستی هنوز در حال دریافت غرامت از قِبَل آن است.