728 x 90

بیانیه هیات داوران درباره یک حاشیه

بیانیه هیات داوران درباره یک حاشیه
بیانیه هیات داوران درباره یک حاشیه

بنام خدا
بیانیه داوران مسابقه “فلسطین تنها نیست”
جشنواره های کارتون و کاریکاتور، محل و فرصتی برای کشف استعدادهای هنری کشور و بیان دیدگاه ها و نظرات با استفاده از زبان تاثیر گذار هنر است.
هم اکنون هنر کارتون و کاریکاتور ایران در جهان در بین هنرمندان دارای وجهه و شخصیت بسیار بالایی است و این وضعیت با تلاش ، پویایی و مهارت بالای هنرمندان ایرانی در فستیوال های هنری جهان و همچنین همت مدیران در برگزاری و استمرار جشنواره های مختلف به دست آمده است .

متاسفانه در مسابقه “فلسطین تنها نیست” ، آقای آرش فروغی پس از آنکه مطلع می شود برنده نشده است با انتشار پستی در فضای مجازی اعلام می کند:”چون داوران کاریکاتوریست چهره نیستند انصراف می دهد”. این کاربه دلایل زیر رفتار غیر حرفه ای محسوب می گردد:

۱- حضور هرشرکت کننده ای پس از شرکت در جشنواره ، به منزله این است که تمامی مقررات جشنواره را پذیرفته است ، طبیعتا حق تعیین داوری بر عهده شرکت کننده نمی باشد
.
۲- این اقدام بعد از اعلام نتایج ، انحراف افکار و ایجاد حاشیه برای مسابقه است ، تا بدین صورت جشنواره های آینده تحت فشار قرار گیرد که در صورت برنده نشدن با چنین جنجالی روبرو می شود، این کار کاملا غیرحرفه ای است .

شایان ذکر است که ایشان در مسابقه بین المللی هولوکاست برنده جایزه اول هفت هزار دلاری شد ، مسابقه ای که هیچکدام از داوران آن کاریکاتوریست چهره نبودند ، اگر واقعا اعتراض بر این اساس است ، طبیعتا در مورد مسابقه هولوکاست هم باید صدق کند!

۳- جشنواره های متعدد و زیادی درجهان برگزار می شود و داوران کارتونیست به دلیل تجربه و اطلاعات فنی خود قادر به تشخیص و داوری آثار چهره می باشند . شایان ذکر است در داوری این مسابقه ، آقای لوییس فرناندز یکی از مطرح ترین کاریکاتوریست های چهره از برزیل حضور داشت!

۴- مبنای جشنواره ها، رقابت و دوستی و با هم بودن است و نمایش آثار برای هم اندیشی با زبان هنر است ، کسب جوایز نباید باعث ایجاد تفرقه ، کینه، دشمنی، حسادت و خود بزرگ بینی شود. قضاوت آثار با بحث و تبادل نظر شروع و با جمع آرا به اتمام می رسد. اثری که رای کافی نیاورد حذف می شود و این رسم همه جشنواره هاست. انتخاب داور هم بر اساس سابقه در داوری های گذشته آنان، نوع انتخاب و گزینش آثار، دانایی و توانایی این هنرمندان و قدرت بحث و استدلال منطقی شکل می گیرد.

۵- لزوما همه آثار با کیفیت بالا نمی توانند برنده جوایز اصلی شوند چرا که تعداد برندگان محدود و تعداد آثار خوب عموما بیشتر از برندگان سه جایزه اصلی است. بنابراین عملی که انجام شد ، یک اتفاق مشروع و صحیح نیست.

۶- به هنرمندانی که از این دست رفتار غیر حرفه ای انجام می دهند مشفقانه توصیه می کنیم که این مسئله را تکرار نکنند ، چون بعید نیست که جشنواره ها به خاطر سابقه رفتار غیر حرفه ای در مرحله اول آثار ایشان را کنار بگذارند.

در پایان امیدواریم جشنواره های کارتون و کاریکاتور همچنان پر نشاط و با رقابت دوستانه و به دور از حاشیه سازی ادامه یابد.

فراخوان

نمایش بیشتر

هنرمندان

نمایش بیشتر

گالری

نمایش بیشتر

ویدیو

نمایش بیشتر