728 x 90

کارتون‌های سومین دهه نیویورکر/ یحیی تدین

کارتون‌های سومین دهه نیویورکر/ یحیی تدین
کارتون‌های سومین دهه نیویورکر/ یحیی تدین

یحیی تدین، کارتونیست و منتقد کارتون، در ادامه پرداخت به کارتون های مجله نیویورکر در ستون شهرنگار شهرونگ، ضمیمه طنز روزنامه شهروند،  پنجشنبه دهم تیر به کارتون‌های سومین دهه نیویورکر (1954-1945) پرداخته است که می خوانید:

«با توجه به پایان جنگ جهـــــــانی دوم، تصـــــاویــــــــر کمیک «نیویورکر» در ارتباط با مضامین ضدجنگ، کم‌رنگ‌تر می‌شود و به سمت و سوی زندگی مفرح عادی می‌رود، در امتداد مسیر هنرمندان دو دهه قبل، کارتونیست‌های جدیددیگری نیز به میدان می‌آیند و هر کدام با خلق شخصیت‌هایی متفاوت، ایده‌های مورد نظر خود را معرفی می‌کنند. در این فرصت از کارتون‌هایی که جذابیت خاصی دارند سه کارتون انتخاب شده است.

اولین کارتون که در بالا آمده است ،مربوط به«میشا ریشتر»است، در یک کلاس آموزش نظامی، استاد خطاب به شاگردان می‌گوید: «حالا دقت کنید، شهروندان مشکلات زیادی متحمل شده‌اند، حواس تان باشد آنها را مجبور به حرف زدن نکنید اما اگر خواستندحرف بزنند، اجازه دهیدحرف بزنند» که اشاره به شیوه تدریس و طرز برخورد نظامیان با مشکلات شهروندان عادی دارد. «ریشتر» یک مهاجر روسی بود که سال 1910 در شهر «خارکف» به دنیا آمد. او در سن یازده سالگی وارد خاک آمریکا شد، آثار او بیش از یک دهه زینت‌بخش صفحات «نیویورکر» بود.

دومین کارتون که در ذیل آمده داست، مربوط به «استاینبرگ» است. او کمد لباسی را با چندطبقه نشان می‌دهد و ماجرا در مورد فردی است که همزمان پوشاک دوران بزرگسالی خود را کنار پوشاک دوران کودکی، در طبقات مختلف کمد جای داده است.

 

بسیاری از منتقدین هنری «استاینبرگ» را هم‌تراز با «پیکاسو»4 در جایگاه بزرگ‌ترین هنرمندان قرن بیستم قرار می‌دهند.

 

کارتون سوم که در ذیل می آید، طرح زیبایی از «گارت پرایس» است.

 

در دو فریم جداگانه با این مضمون که در ابتدا دسته‌ای پرنده به شکل حرف H روی میله‌ای  نشسته‌اند و در تصویر دوم با همان شکل H به پرواز درآمده‌اند.»

جدیدترین اخبار

فراخوان

نمایش بیشتر

هنرمندان

نمایش بیشتر

گالری

نمایش بیشتر

ویدیو

نمایش بیشتر