عباس ناصری، هنرمند کارتونیست، که با اثری با عنوان «بازرسی» در بخش کاریکاتور سیزدهمین دوره جشنواره تجسمی فجر حضور داشت و در بخش یادشده مورد تقدیر قرار گرفت، درگفتگو با شهر آرا نیوز نیوز از این اثرش سخن گفت.
به گزارش سایت ایران کارتون ، ناصری درباره سوژه اثرش توضیح داد : پیشتر بحثی در دنیا شکل گرفته بود درباره اینکه سلاحهای شخصی در دست مردم باعث ناامنی و ایجاد استرس میشود، از این رو این سلاحها باید جمع آوری شوند. من با نگاهی به این موضوع، فردی را به تصویر کشیدم که دستانش را بالا گرفته و پلیس دارد او را بازرسی بدنی میکند درهمین حال از دستان او تیرکمان کشی هم آویزان است.
این هنرمند خاطرنشان کرد: میخواستم نشان دهم بعضی از آدمها تفکرشان خطرناک است و حتی اگر سلاح هم از آنها گرفته شود همچنان ذاتشان خطرناک است.
ناصری با اشاره به آزاد بودن موضوع جشنواره تجسمی فجرگفت : در طول سال جشنوارههایی برگزار میشود که به موضوع خاصی میپردازند و ما هم متناسب با آنها اثر خلق میکنیم. در این میان ، موضوعهایی هم به ذهن مان میرسد که مربوط به جشنوارهای نیست، ولی دوست شان داریم و میخواهیم آنها را به تصویر بکشیم. ما این آثار را گوشهای میگذاریم تا درنهایت به جشنواره معتبری که موضوع آزاد دارد ارائه کنیم. «بازرسی» هم از این دست کارها بود که من کشیدم و پیش از این هم هیچ کجا منتشر نشده بود.
ناصری رقابت در جشنوارههایی با موضوع آزاد را سختتر از رویدادهای موضوعی پنداشت و تأکید کرد: در جشنوارههای موضوعی داوران مسیر قضاوت شان مشخص است، اما در رویدادهای آزاد آثاری با دهها موضوع مختلف خلق میشود که کار قضاوت و رقابت میان شرکت کنندگان را سخت میکند.
این هنرمند با اشاره به اینکه به طور معمول در جشنوارههای آزاد به موضوعات مهم آن سال توجه میشود اظهار کرد: به طور مثال چندسالی تمام برندههای موضوعهای آزاد کسانی بودند که بحران اقتصادی دنیا را به تصویر کشیده بودند، یا چندسال بعد در رویدادهای آزاد آثاری درباره جنگ زدهها و مهاجران برگزیده میشدند.
ناصری که چند سال درجشنواره فجر شرکت کرده خاطرنشان کرد: امسال هم موضوع روز کرونا بود و آثار زیادی به جشنواره با این محور راه پیدا کردند. با این حال آثار تقدیر شده و برگزیده جشنواره به این موضوع نپرداخته بودند.
او درباره علت این اتفاق توضیح داد: امسال جشنوارههای زیادی با محوریت کرونا برگزار شد. یکی از این رویدادها هم جشنوارهای بود که من در بجنورد برگزار کردم و رکورد دنیا را با حضور هنرمندان ۱۰۲ کشور شکست. بعد از آن هر جشنواره دیگری که در سال ۲۰۲۰ برگزار شد درباره بحران کرونا بود. من فکر میکنم پرداختن زیاد به این موضوع نگاهها و داوران را خسته کرده بود. فکر میکنم به همین دلیل هم اثری با محوریت کرونا در جشنواره هنرهای تجسمی فجر به عنوان برگزیده انتخاب نشد.