ادبیات کودک، پیوندی ناگسستنی با تصویرگری دارد و در روند نوشتن یک داستان کودک، بهویژه برای سنین قبل از دبستان، رابطهای تنگاتنگ میان نویسنده و تصویرگر برقرار میشود. این کار برای رسیدن به دو هدف اصلی لازم است؛ یکی اینکه مخاطب این کتابها قادر به خواندن و نوشتن نیست و باید بتواند با نگاه کردن به تصاویر تا حدی قصه و ماجرای کتاب را حدس بزند.هدف دوم این است که کودک پس از شنیدن قصه بتواند با ورق زدن و دیدن تصاویر، قصه و ماجرا را در ذهن خود مرور کند. همچنان که بسیاری از کودکان کتاب قصههای محبوب خود را مرتب ورق میزنند و گاه ماجرای آن را از روی تصاویر برای خود و والدینشان بلندبلند تعریف میکنند.
والری گورباچف، نویسنده و تصویرگری صاحب سبک است که توانسته به خوبی در کتابهایی که برای کودکان نوشته و تصویرگری هم کرده است ، به این اهداف دست پیدا کند.بنا بر گزارش سایت ایران کارتون به نقل از صفحه اینستاگرام نشرچشمه، از این نویسنده و تصویرگر ، پیش از این مجموعهای تحت عنوان «قصههای دوستی» به انتخاب و ترجمهی «شیوا حریری» منتشر شده که بارها تجدید چاپ و مورد استقبال قرار گرفته است. به تازگی سه کتاب دیگر از والری گورباچف به نامهای «روزی که لاکپشت پنگوئن شد»، «دکتر مهربان» و «هیس!» با ترجمهی شیوا حریری در نشر چشمه منتشر شده است.
گورباچف که سوابق زیادی در کارتونیست بودن هم دارد می گوید: « از وقتی یادم می آید، داشتم نقاشی می کشیدم. سال ها به عنوان کارتونیست کار کردم و فهمیدم که دوست دارم برای کتاب های کودکان نقاشی بکشم وهمین کار را کردم.»
قابل توجه است، والری گورباچف، متولد 10 ژوئن 1944 و یکی از نویسندگان محبوب و تصویرگر کتاب های کودک و اهل اوکراین است اما از سال 1992 ساکن آمریکا است.