کارگاه آموزشی کاریکاتور ترامپیسم باموضوع « ترامپ و سیاستهای دولت امریکا»باحضور«جیتت کاستانا»کارتونیست و کاریکاتوریست اندونزیایی و «شانکارپامارثی» کارتونیست و کاریکاتوریست هندی، ۲۲ دی ماه ساعت 16 به همت خانه کاریکاتور حوزه هنری اصفهان در خانه هنرمندان اصفهان برگزارشد و هنرمندان کاریکاتوریست و کارتونیست ضمن بهره بردن ازتجربه های این هنرمندان بین المللی به اتود طرح هایی با موضوع ترامپ پرداختند.
به گزارش سایت ایران کارتون به نقل ازروابط عمومی حوزه هنری اصفهان، «جیتت کاستانا» به همراه « شانکار پامارثی »، که هردو برای مطبوعات کشورشان طرح می زنند، درخانه هنرمندان اصفهان حضوریافتند و به مدت 3ساعت تجربیات و یافته های هنری خودرا دراختیار هنرجویان اصفهانی گذاشتند.
این دو هنرمند برجسته بین المللی،که هر۲ از برجستهترین کارتونیست ها و کاریکاتوریستهای جهان به حساب میآیند و به عنوان داور در دومین مسابقه بینالمللی کارتون و کاریکاتور ترامپیسم درایران حضورداشتند، با علاقه و اشتیاق آثارتک تک هنرجویان اصفهانی را ملاحظه نمودند و نظرات خود را درخصوص آن آثاربیان کردند.
کاستانا هنرمند اندونزی که در« کمپاست کارتون» درباره مسائل اجتماعی، بهداشت و سلامت کارمیکند و برنده بیش از ۲۰۰ جایزه بینالمللی است دراین کارگاه گفت: شخصیت ترامپ برای مردم کشور ما منفور و نفرت انگیزاست و همین موضوع باعث شد تا من بتوانم طرحی ازاو بزنم و در روزنامه های کشورم منتشرکنم.
وی خطاب به هنرجویان حاضردرکارگاه بیان کرد: هرگاه می خواهید طرحی را بزنید، باید شخصیتی را که خلق می کنید همانی باشد که درذهن خود متصورهستید و ازاجرای طرح های تقلیدی پرهیز کنید.وی افزود: ممکن است برای اجرای یک طرح 4 تا 5 سال وقت بگذارید اما ارزشش را دارد تا اینکه بخواهید کاری تقلیدی کنید و از ایده های دیگران استفاده کنید.
این هنرمند اندونزیایی ،که تکنیک آثارش آبرنگ است و ایده هایش را با مطالعه درتاریخ بهدست می آورد، تصریح کرد: ما همیشه باید به دنبال سوژه های مدرن و به روز باشیم. سوژه های کهنه و قدیمی از ارزش اثرما را می کاهند چرا که دنیا درحال توسعه و گسترش است و آنچه خلق می کنیم باید به روز و جدید باشد.وی ادامه داد: کپی هایی که ازطرح های مختلف درذهن تان دارید را پاک کنید. شما می توانید مبدع و خلاق باشید و یک سوژه جدید خلق کنید تا بر ارزش کارشما افزوده شود.
کاستانا اظهارکرد:من همیشه مطالعه می کنم و همه چیزهایی که در اطرافم می بینم را به تصویرمی کشم.شخصیت های کاریزمای دنیا از جمله آثاری است که من خلق کرده ام. شخصیت های سیاسی که در هر دوره درکشورها تاثیرگذاربوده اند.
کاستانا با اشاره به لذتی که ازهنرش می برد گفت : سه عمل در دنیا برای من لذت بخش است. کارکردن، خوردن و استراحت کردن و با این سه عمل از زندگی لذت می برم. نقاشی، همسر دوم من است و بی نهایت ازاین کارلذت می برم.
این هنرمنداندونزی درپاسخ به سئوال یکی ازهنرجویان مبنی براینکه درآمد این هنر برای شما به صرفه است یا نه ، گفت: کسی که هنرمند است باید عاشق هنرباشد.من نیز عاشق این هنر، که حرفه ام شده، هستم و پول برای من مهم نیست. همین که تصویری را خلق می کنم لذت می برم.
درادامه این کارگاه، شانکارپامارثی، که ازهنرمندان مطرح در زمینه کاریکاتور چهره آسیا و متولد استان حیدرآباد هندوستان است به نمایش آثارکاریکاتورخودش پرداخت و درخصوص تکنیک آثارش گفت: با تکنیک مدادرنگی اجرا می کنم و کاریکاتورهایم بیشترازچهره های مطرح سیاسی ، هنری، سینمایی، ادبیات ، خواننده و هنرپیشه های جهان و هندوستان هستند.وی خطاب به هنرجویان حاضرگفت: اگرشما ازآن دسته افرادی هستید که می خواهید به صورت دیجیتالی کارکنید، هیچگاه قلم را از دست تان نیندازید و کاربا قلم را هم فراموش نکنید چراکه اگراین اتفاق افتاد، به مرورمی خواهید همیشه دیجیتال کارکنید و کاربا قلم را کنارمی گذارید که این کاربه حرفه شما ضربه می زند.
وی افزود: اثر دیجیتالی جذابیت و زیبایی ندارد و طبیعی نیست و من در هیچ برهه ای به شما پیشنهاد نمی دهم که وارد کاردیجیتالی شوید.
شانکارتصریح کرد: بهترین آثا، طرح هایی است که روی کاغذ و بدون اسید می زنید چراکه جذابیت خودش را دارد و هیچگاه کهنه نمی شود.
شانکار، که با کسب بیش از ۱۲۰ جایزه معتبر جهانی جزو پرافتخارترین هنرمندان هندوستان است، درپاسخ به سئوال یکی ازهنرجویان مبنی بر اینکه آیا می توانید تصاویرگاوها را هم ، با توجه به اینکه گاو برای برخی ازمردم هند مقدس است ،خلق کنیدخاطرنشان کرد: برای من طرح زدن ازگاو مانعی ندارد اما باید طرحی نزنم که توهین به مقدسات مردم کشورم پنداشته شود و آنها را ناراحت و رنجورکنم.
وی دربخشی ازسخنانش، ایرانی ها را در هنرسرآمد دانست و گفت : دراین میان ،اصفهانی ها هنرمندان خوبی در رشته مینیاتوردارند.
شانکارخطاب به هنرجویان حاضرگفت: ازهمه موضوعات و موجوداتی که دراطراف شما وجود دارد می توانید الهام بگیرید و به عنوان یک اثر آنها را خلق کنید و هیچ محدودیتی درخلق اثر وجود ندارد.
او گفت: این اولین باراست که به اصفهان می آیم و تصویر زیبایی از اصفهان درذهنم ایجاد شده است که سعی می کنم از آن تصویر درخلق آثارم استفاده کنم.
شایان ذکراست ، صحبت های این دو هنرمند بین المللی کارتون که به پایان رسید، کارگاه حالت صمیمی تری به خود گرفت و هنرجویان حاضرآثارخود را به این دو هنرمند نشان دادند و ازایده های آنها بهره مند شدند.