728 x 90

نمایشگاه برگزیدگان کاریکاتور مطبوعات جهان

img
نمایشگاه برگزیدگان کاریکاتور مطبوعات جهان

نمایشگاه آثار برگزیده پانزدهمین مسابقه کاریکاتور مطبوعات جهان با محوریت اصلی دفاع از آزادی بیان و آزادی مطبوعات با وجود شیوع ویروس کرونا درپرتغال برگزار شد و تا 15 نوامبر (25 آبان) هم برپا است .

به گزارش سایت ایران کارتون، فرانک هوپمان، کارتونیست و کاریکاتوریست آلمانی، با طرحی از «بوریس جانسون» برنده جایزه بزرگ این نمایشگاه شد.وی درمصاحبه خود می‌گوید: «مشکل واقعا این است که روزنامه‌ها دائما کمتر از پیش کاریکاتور و طنز و مطلب فکاهی چاپ می‌کنند. مسأله بر سر آزادی بیان و آزادی مطبوعات است. اگر روزنامه‌ها بخواهند واقعا این را ندیده بگیرند، مانند برخی کشورها که به‌تمامی آزادی بیان را نادیده می‌گیرند، آن وقت مشکل بسیاربسیار بزرگی خواهیم داشت.»

 

کاریکاتور«بوریس جانسون» برنده جایزه بزرگ در مسابقه کاریکاتور مطبوعات جهان

 

آثار ارائه‌شده در این نمایشگاه همگی متعلق به سال ۲۰۱۹ هستند که در آن کاریکاتوریست‌ها حتی در ایالات متحده، هدف سانسور بودند.

آنتونیو آنتونس،مدیر برگزاری این نمایشگاه اظهار کرد: «فشار بر آزادی مطبوعات،‌ واقعا جوّ بدی برای کاریکاتور ایجاد کرده. بسیاری از کاریکاتوریست‌ها و کارتونیست‌ها اخراج شده‌اند، کار بعضی‌ها سانسور شده و تعدادی را هم دستگیر یا تبعید کرده‌اند. فکر می‌کنم آنهایی که کاریکاتور را دوست دارند، همان هایی هستند که آزادی را می‌پسندند پس باید به تلاش ادامه داد. چالش ما همراه کردن عموم مردم و مخاطبان است.»

دویست و هشتاد اثر برگزیده از میان 1000کاریکاتور دریافتی، افزون بر آزادی بیان، به مسائل جاری جهان، از تغییرات آب‌ وهوایی گرفته تا بحران مهاجرت و جنگ تجاری میان چین و آمریکا، می‌پردازند.

 ظهور چین

 کائو گومز، هنرمند برزیلیِ برنده جایزهدوم، معتقد است:‌ «موضوع کاریکاتور من ظهور چین است که با امپراتوری‌شان همیشه برتری داشته‌اند و آمریکایی‌هایی را به دردسر انداخته‌اند اما بهای این جنگ تجاری را دائما دیگران، مثلا درآمریکای جنوبی می‌دهند، و عوارض جانبی این اوضاع نصیب کشورهای محروم می‌شود.»

کاریکاتور ظهور چین از کائو گومز، هنرمند برزیلی، برنده جایزه دوم درمسابقه کاریکاتور مطبوعات جهان

 

برخی آثار حاضر به وابستگی فزاینده مردم به شبکه‌های اجتماعی اختصاص دارند و نقش این شبکه‌ها را در توزیع اخبار جعلی نقد می‌کنند. برای نخستین‌ بار کاریکاتورهای منتشر شده به‌شکل آنلاین هم در این مسابقه پذیرفته شده‌اند، نظیر کاریکاتوری با موضوع کریستین لاگارد، رئيس بانک مرکزی اروپا، به‌ قلم «پدرو سیلوا » از پرتغال.

«پدرو سیلوا« می‌گوید: «در واقع هر روز کمتر از پیش نشریه کاغذی چاپ می‌شود. پس برای آنها که طراحی و کاریکاتور و کارتون را دوست دارند، بیش‌ازپیش لازم است که به‌شکل دیجیتال کار کنند تا کارشان را مخاطبان بیشتری ‌بینند.»

کاریکاتور کریستین لاگارد، رئيس بانک مرکزی اروپا، اثر پدرو سیلوا هنرمند پرتغالی

 

نمایشگاه آثار برگزیدهکاریکاتور مطبوعاتی جهان که قرار بود در ماه می سال جاری برگزار شود،‌ به دلیل شیوع بیماری کرونا تا ماه سپتامبر به تعویق افتاد.

«پوپولیسم Px Molina» اثر هنرمند نیکاراگوئه‌ای 

نمایشگاه تا ۱۵ نوامبر سال جاری  ( 25 آبان ماه) در کانون فرهنگیِ کنگره در«کالداس داراینای» پرتغال به روی علاقه‌مندان گشوده است.

فراخوان

نمایش بیشتر

هنرمندان

نمایش بیشتر

گالری

نمایش بیشتر

ویدیو

نمایش بیشتر