728 x 90

کارتون‌هادر بیلبوردها/ علی پاک نهاد

img
کارتون‌هادر بیلبوردها/ علی پاک نهاد

بیلبورهای شهری

بیلبوردها تابلوهای بزرگ هستند که توسط دولت، صنعتگران، تولید کنندگان کالا و… برای تبلیغات و نصب آگهی استفاده می‌شوند. پیشینه اصلی این تابلوها به اولین تمدن‌ها باز می‌گردد و می‌توانیم ریشه اصلی آن را در مصر باستان و ستون‌های سنگی اوبلیسک جستجو کنیم. این ستون‌های چهار وجهی که داری سری هرمی شکل بود، از سنگی یک تکه ساخته می‌شدند و علاوه‌بر تزیین فضای شهری برای تبلیغ مذهب مصر مورد استفاده قرار می‌گرفت. معمولاً روی آن‌ها جملات مذهبی کنده کاری می‌شد. با گذشت زمان و اختراع ماشین چاپ، تکمیل روش‌های لیتوگرافی و چاپ اولین پوستر‌ها، مردم تاثیر مثبت تبلیغات برای کسب و کار های خود را درک کردند. پس از آن به‌دنبال بستر‌های بزرگ‌تر برای تبلیغ و معرفی کسب و کار خود رفتند. تا این‌جا فقط موضوعات تجاری و جدی روی بیلبورد‌ها نصب می‌شدند اما در سال‌های اخیر موضوعات رنگ و بوی تازه‌ای به خود گرفتند و با نگاهی نو در معرض دید مخاطبان به نمایش در آمدند. از نمونه این کارهای جدید می‌توان به آثار و کارتون‌های اجتماعی علی پاک نهاد اشاره کرد.

او درباره این آثار می‌گوید:

کارتون در میان هنرهای تجسمی هنر جوان‌تری است. شاید کوچک‌ترین عضو خانواده هنرهای تجسمی باشد. مانند هر عضو کوچکی در خانواده جدی گرفته نمی‌شود. مانند بچه‌های آخر که تا میان‌سالی هم برای اعضای خانواده باز هم کودک به حساب می‌آیند. نظرشان جدی نیست و دهانشان بوی شیر می‌دهد!

چند سالی است این فرزند کوچک خانواده تجسمی بزرگ‌تر شده و جایی برای خودش باز کرده است. کم کم دارند جدی‌اش می‌گیرند. مثل این روزها که مسئولان فرهنگی و هنری و حتی موسسات تبلیغاتی که پی به استعدادش برده و از آن بهره می‌گیرند. آن‌ها پی به نفوذش برده‌اند. آخر به خاطر جوانی‌اش حرفش را جوان‌ها خوب می‌فهمند. شوخ طبع است. شاد است. اگر هم نخنداند تبسمی کوچک بر لب می‌آورد. حرفش را صریح می‌زند و اهل تعارف نیست. دارد جایش را باز می‌کند. این چند فریم از آن دست کارهایی است که در بیلبورد‌ها چند ماهی مهمان شهر‌ها بوده‌اند . بیلبوردهایی که قبلا فقط کارهای جدی به خودش دیده بود.

پاک نهاد معتقد است کم‌تر پیش می‌آید نگاه طنز گونه برای کسی جذاب نباشد. به‌همین علت در اکثر آثارش شاهد فضاهایی شاد، طنزآلود و رازآمیز هستیم.

 اکثر هنرمندان کارتونیست بر این باورند که اجرای کارهای طنز مانند این است که بر لبه شمشیر راه بروید. زیرا یک اثر طنز بسیار تعویل پذیر است و می‌تواند تفاسیر متفاوتی در بر داشته باشد.

یکی از چالش اصلی هنرمندان کارتونیست این است که جامعه همیشه نسبت به انجام کارهای جدید و منتقدانه مقاومت می‌کند. شرایطی که اکثر هنرمندان با آن مواجه می‌شوند و گاهی چاره‌ای جز کنار آمدن با آن ندارند.

فراخوان

نمایش بیشتر

هنرمندان

نمایش بیشتر

گالری

نمایش بیشتر

ویدیو

نمایش بیشتر